keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Viheliäinen malaria pääsi yllättämään

En ole hetkeen päivitellyt blogiani, joko ajanpuutteen tai afrikan väsymyksen takia (niin mikä?). Luulen, että sillä tarkoitetaan malariassa tulevaa totaalista väsymystilaa, joka saa uhrinsa ihan tilttiin. Minutkin tuo tauti sitten löysi, vaikka yritin suojautua siltä parhaani mukaan. Mahdollisuuksien mukaan olen nukkunut reissuilla verkon alla ja käyttänyt hyttyssuihketta, mutta jälkimäistäkin aika laiskasti viime viikkoina. Luulen, että pistiäinen pääsi iholle Adassa, jossa olimme porukalla viettämässä rantaviikonloppua.

Ensimmäiset oireet huomasin viime lauantaina, kun tavallista enemmän väsytti, sunnuntaina nukahdin jo matkalla kotiin, kun olin Cape Coastilla toistamiseen käymässä. Sunnuntaiyönä sitten heräsin siihen, että oli kuuma olo joka puolella kroppaa ja kurkku oli todella kipeä. Niiskutin ja yskin minkä ehdin. Maanantaina sitten suuntasin suoraan yksityiselle klinikalle otattamaan testit ja tuomio oli: tadaa! malaria. NO VOI KÖKKÖ! Ei muuta kuin kasa lääkkeitä klinikalta mukaan ja hoitamaan itseä kotiin. 

Nyt paria päivää myöhemmin olo on melkein normaali, enkä usko, että veressä on malariaa enää kovinkaan paljon. Tänään olen tehnyt töitä koneella, siis vielä kuitenkin poissa koulun käytäviltä, mutta hyödyntänyt ajan kokeiden tarkistamisessa ja tekemisessä tietokoneelle. Sinänsä ihan hauskaa tutustua englanninkielisiin matemaattisiin termeihin ja yrittää arpoa, että tarkoittaako subtraction jakoa vai vähentämistä. :)

Mutta siis kaikkinensa malaria ei ole vaarallinen, jos sitä lähtee hoitamaan heti ja jos on syönyt estolääkitystä. Joten mullakin oli ihan rauhallinen olo paranemisen suhteen. Malaria on täällä vähän samassa asemassa kuin flunssa Suomessa, eli tosi yleinen. Mutta kaikki siis hyvin ja olo on jo nyt paljon PALJON parempi.

//Nina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti