lauantai 10. toukokuuta 2014

Lintu vessanpöntössä ja vihainen taksikuski

Tänään aamulla heräsin kauniiseen säähän raukeana ja hyvin levänneenä. Edellisiltana taisin nukahtaa aika pian klo 20 jälkeen. Niin väsynyt viikosta ja kaikesta uudesta olen ollut. Päätin käväistä omassa toiletissani, kun huomasin yllätyksekseni, että pöntössä lillui pieni lintu. Se oli varmaan yön aikana ilmestynyt vessaani jostain kattorakenteen kautta (koska ikkunakin oli kiinni) ja tipahtanut suoraan surman suuhun. Lähellä oli etten kirkaissut, niin odottamaton se näky oli. En tietenkään kehdannut saman tien sanoa siitä muille talossa olijoille, mutta pakkohan minun oli asia jollekin esittää ja lopputulos oli huvittuneet ilmeet.

Eilen kun matkustimme Osulta Circle-liitäntä kohtaan taksilla, olimme jo matkan alussa sopineet hinnan ja paikan mihin hän meidät jättää. Kun taksi pysähtyi, kuski alkoi meiltä tivaamaan lisää rahaa, koska paikka johon hän jätti meidät, ei ole se paikka jonka sovimme. Hänen äänensä nousi ja hän oli vihaisen näköinen, kun emme suostuneet maksamaan matkasta yhtään enempää. Jos olisin ollut yksin liikkeellä, niin olisin varmasti vain maksanut kuskille tämän pyytämän hinnan. Ensimmäinen ihminen joka noin selkeästi tivasi meiltä lisää rahaa. Hän vaikutti jo valmiiksi huonotuuliselta ruuhkasta johtuen. Kävi vain mielessä, että ettei mahtanut nyhdätä lisää rahaa, koska olemme länsimaisia ihmisiä ja täällä oletusarvo on, että meillä on rahaa jota käyttää.

Se siis koko viikon vähän nurjempi kohtaaminen, muuten ihmiset ovat olleet täällä mukavia ja ystävällisiä.

2 kommenttia:

  1. Tuohan se on monessa maassa että valkoisilta+turisteilta pyydetään vähintään tuplahinta, koska niillä odotetaan olevan paaaljon rahaa. Mutta kun ite selvittää paljonko on "oikea" hinta, niin mitä sitä enempää maksamaan. Tottuvat vaan siihen että aina saavat ylimääräistä, jos yksi antaa joskus extraa. Ja myöskin luulevat "vihastuessaan" että se aina tehoaisi siihen että ihmiset maksavat lisää.
    ..heh, muistan Egyptissä kun menin taksilla kerran ja annoin kuskille käteen summan jonka tiesin paikallistenkin antavan ja lähdin käveleen, niin jakso kuski huudella perään että en antanut tarpeeksi..sinnepähän jäi huutelemaan :D

    VastaaPoista
  2. Aikamoista! Pitää alkaa opettelee itsekin kovanaamaksi ja toimia kylmänrauhallisesti tilanteissa jotka ovat todella ärsyttäviä. :D

    VastaaPoista